Ny erhvervsrapport illustrerer de otte områder, der får erhvervsfokus i den kommende tid.

Ny Erhvervsrapport går forud for kommuneplanen, som Københavns Borgerrepræsentation skal vedtage i løbet af 2015. Rapporten skitserer de otte områder, der forventes at få erhvervsfokus i fremtiden. De otte områder skal i alt huse omkring 2,3 millioner nye kvadratmeter til virksomheder frem til 2027 i form af lager, kontor og erhvervslokaler.

Områderne er følgende: Nordhavn, Indre By, Nordvest, Nordøstamager, Ørestad, Sydhavnen, Valby Syd, Copenhagen Science samt .

•Nordhavn forventes at opretholdes som værende et udviklingsområde for både erhvervsbygninger som kontorlokaler og lagerlokaler samt boliger.

•Indre By forventes at fastholdes med mange jobs. Kalvebod Brygge forventes udbygget, og senere skal baneterrænet mellem Dybbølsbro og Hovedbanen udbygges til blandt andet erhvervsejendomme, kontorer, lagerlokaler og hoteller m.m.

•Nordvest bevarer sin funktion med at rumme kreative erhverv, håndværkere samt småindustri.

•Nordøstamager har oplevet en tilbagegang af jobs på omkring 20 procent. Det skyldes blandt andet, at flere produktionsvirksomheder har slået sig ned nye steder. Erhvervsrapporten lægger derfor op til, at området bør omdannes til lettere erhverv, og at der bør bygges nye boliger.

•Ørestad er i en stigende vækst. I Ørestad Syd skal flere områder omlægges til boligkvarterer. Området omkring Bellacenteret skal desuden huse flere kontorlokaler og erhvervslokaler i den kommende tid.

•Sydhavnen bliver fastholdt som et udviklingsområde for både erhverv med lager, kontor og erhvervsbygninger samt boliger.

•I Valby Syd forventes antallet af boliger stige i form af et nyt boligkvarter, som ejerne af det fraflyttede grønttorv har planer om at opføre på det store areal. Antallet af erhvervsboliger, som lagerlokaler og kontorer, bliver skruet ned for i dette område.

•Copenhagen Science City rummer blandt andet Rigshospitalet og dele af Københavns Universitet.
I dette område skal det i den kommende tid være nemmere for virksomheder, der vil tæt på forskningsmiljøet, at få byggeret.

Læs mere her om: Rapporten i en artikel fra Berlingske Business

Tags:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *